1. Homepage
  2. chevron(title) FAQ or frequently asked questions about the rezulteo tyre price comparison site

FAQ: rezulteo veelgestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen over onze rezulteo site. Onze FAQ geeft antwoord op vragen zoals: hoe gebruik ik de prijsvergelijker? Waar vind ik de bandenmaten? Hoe kies ik de juiste banden? Hoe werkt de bandenmerk- en voertuigcatalogus? Klik op de vraag die je wilt stellen om het antwoord te zien.

FAQ: hoe gebruik ik rezulteo?

Verkoopt rezulteo banden?

Nee, rezulteo is een prijsvergelijker en koopgids voor autobanden.

Hoe vaak worden de prijzen bijgewerkt?

De prijzen van meer dan 50 bandenmerken bij honderden verkooppunten worden elke dag bijgewerkt.

Wat kan ik zoeken op rezulteo?

Bij rezulteo kun je op diverse manieren naar autobanden zoeken, die ieder aan een bepaalde gebruikersbehoefte voldoen:

  1. De homepage: vind eenvoudig je band met onze zoekfunctie.
  2. De rubriek bandenadvies: informatie en advies over onderhoud, aanschaf en vervanging van banden. Je kunt hier ook talrijke bandentests- en vergelijkingen raadplegen, evenals andere autobanden-gerelateerde onderwerpen in Q&A formaat.
  3. De rubriekacties: maak gebruik van geldende acties en aanbiedingen om je banden tegen de laagste prijs te kopen.
Hoe werkt de bandenzoekfunctie op de rezulteo site?

De zoekfunctie midden op de homepage helpt je om de juiste band te vinden: je kunt zoeken op bandenmaat, automodel, of bandenmerk. Voer de benodigde gegevens in en de site biedt vervolgens een selectie banden in overeenstemming met jouw criteria.

startpagina banden zoeken
Waar kan ik mijn gegevens vinden om te zoeken op bandenmaat?

De voor jou geschikte bandenmaat is te vinden:

Hoe werkt de rezulteo bandencatalogus?

Je kunt de rezulteo bandencatalogus op 2 manieren gebruiken:

Je kunt met rezulteo een bandenmerk zoeken door de volgende criteria te selecteren: seizoen, auto en rijstijl
band kenmerken
Je kunt ook een bandenmerk op naam zoeken in onze uitgebreide catalogus. Ze zijn in drie verschillende categorieën ingedeeld:
  • Premium of A-merken, gericht op performance
  • Standaard of B-merken, met een goede prijs-kwaliteitverhouding en soms gespecialiseerd in een bepaald type band (4x4, winter, sport...)
  • Budget of C-merken, aantrekkelijk geprijsd maar met beperkte prestaties

Wij werken onze database regelmatig bij om je een zo volledig mogelijke productcatalogus aan te kunnen bieden.

Vind alle merken in onze productcatalogus

Hoe werkt de rezulteo autocatalogus?

Op rezulteo kun je het merk, de serie, het model, het jaar en de cilinderinhoud van je auto selecteren met behulp van de drop-down lijsten. De lijsten worden bijgewerkt op basis van trends en nieuwe automodellen die op de markt verschijnen.

banden zoeken op voertuig

Onder de zoekfunctie staat ook een lijst met veel gezochte automodellen voor het kopen van banden.

top 5 auto's

Bekijk de lijst van voertuigen.

FAQ: alles wat je wilt weten over autobanden staat op rezulteo

Wat voor informatie kun je vinden via het rezulteo bandenadvies?

De rezulteo bandenexperts geven je in uitgebreide en duidelijke artikelen advies over de aankoop en het onderhoud van autobanden.

Er zijn talloze artikelen beschikbaar om antwoord te geven op je vragen over de aanschaf van nieuwe banden, en je te helpen een weloverwogen keuze te maken en je banden op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden.

Om je verder te helpen bij je keuze vind je op de rezulteo site ook een groot aantal, door onafhankelijke instanties uitgevoerde bandentests. Andere autoband-gerelateerde onderwerpen komen aan bod in een vraag en antwoord formaat.

Ook daar helpen de rezulteo bandenexperts je bij je keuze en aanschaf van autobanden.

Bekijk al het bandenadvies voordat je je keuze maakt!

FAQ: veelgestelde vragen bij het kiezen van autobanden

Hoe kies je de juiste autobanden?

Bij het kiezen van banden op rezulteo, moet je rekening houden met verschillende factoren: prijs, prestaties en levensduur van het rubber. Houd ook rekening met je rijstijl en de omgeving waarin je meestal rijdt (stad, platteland, snelweg...). Meer praktische informatie vind je op onze pagina Bandenadvies.

Waar kan ik de maten vinden voor banden die op mijn auto passen?

Je vind de bandenmaat op de zijkant van je huidige banden, in het onderhoudsboekje van je auto of aan de binnenkant van de deur en/of de benzineklep. Op je kentencard staat ook het merk, model, datum van eerste toelating, brandstoftype en cilinderinhoud van je auto.

Hoe vind ik de aanbevolen bandenspanning?

Er zijn verschillende manieren om de aanbevolen bandenspanning voor je auto te vinden. Het staat meestal vermeld in de gebruiksaanwijzing van je auto, op een sticker aan de binnenkant van de benzineklep of het bestuurdersportier. Daarnaast kun je hem ook vinden in onze autocatalogus.

De druk kan veranderen als je in de winter rijdt of een aanhangwagen trekt.

Lees onze gids over het oppompen van banden.

Wat is het verschil tussen premium, standaard en budget bandenmerken?

De premium bandenmerken zijn de leidende merken op de markt: zij hebben de middelen en de know-how om banden te ontwikkelen met hoge prestaties. Bandenmerken uit het middensegment bieden een goede prijs-kwaliteiverhouding en sommige merken zijn gespecialiseerd in bepaalde rijsituaties. Budget merken bieden banden tegen zeer scherpe prijzen maar met daarentegen vaak tegenvallende prestaties.

Ontdek de verschillen tussen premium, standaard en budget bandenmerken.

Wat zijn de verschillen tussen zomer-, winter- en vierseizoenenbanden?

Zomerbanden zijn bedoeld voor gebruik bij een temperatuur die langdurig boven de 0°C blijft. Winterbanden zijn ontwikkeld om juist bij temperaturen onder het vriespunt goed te presteren. All season banden zijn een compromis tussen zomer- en winterbanden, die het hele jaar door kunnen worden gebruikt, maar niet zo goed presteren als seizoensgebonden banden. Lees meer over de verschillende soorten banden om een nog betere keuze te kunnen maken!

Wat zijn de verschillen tussen economy-, high performance- en sportbanden?

Wat betreft rijstijl vallen de banden op onze site in drie verschillende categorieën:

  • Eco, dit zijn zuinige banden: de beste prijs-kwaliteitverhouding en met prestaties die hun impact op het brandstofverbruik verminderen en hun kilometerrendement verhogen.
  • HP, dit zijn high performance banden die voldoen aan specifieke eisen, met name op het gebied van reactievermogen en grip op de weg.
  • Sportief, dit zijn de meest geschikte banden voor een sportieve rijstijl. Zij bieden over het algemeen bovengemiddelde prestaties voor auto’s die gemaakt zijn voor hoge snelheden en/of veel vermogen hebben.
Hoe weet ik hoe goed een band presteert?

Er bestaan verschillende criteria om de prestaties van een band te bepalen. Het Europese label kan je helpen bij de keuze van een band, maar er zijn nog andere, even belangrijke criteria waarmee je rekening moet houden.

De rezulteo-score helpt je bijvoorbeeld ook goed bij het vergelijken en kiezen van banden: deze verzamelt 3 prestatie-basisscores, namelijk zuinigheid, comfort en veiligheid, berekend volgens de categorie van de bandenmaat: economy, high performance of sportief.

band prestaties

Lees meer over de andere prestatiecriteria van een band.

Kan ik banden monteren met een ander draagvermogen en een andere snelheidsindex dan die van de eerste uitrusting?

Dat kan, maar het is wel aan regels gebonden. De belastings- en snelheidswaarden moeten groter zijn dan of gelijk aan die van de oorspronkelijke maat, behalve in het specifieke geval van vervanging van een zomerband door een winterband. In dat geval mag je een lagere snelheidsindex kiezen en een sticker op de voorruit van je auto plakken.

Meer informatie over regelgeving wat betreft bandenmaten.

Wat is het risico dat ik een niet-goedgekeurde maat op mijn voertuig monteer?

Het is mogelijk een bandenmaat te kiezen die niet voor je auto is goedgekeurd. Maar je riskeert het gedrag van je auto te veranderen en je veiligheid in gevaar te brengen. Je riskeert eveneens een boete en een herkeuring bij de APK.

Zoek uit welke risico's er nog meer zijn bij het monteren van een niet-goedgekeurde bandenmaat.

Kan ik het hele jaar door op zomerbanden rijden?

Het is wettelijk mogelijk om in Nederland en België het hele jaar door op zomerbanden te rijden. Hoewel voor het rijden in de stad en op de snelweg in het overwegende zeeklimaat geen probleem is, wordt, zodra je in de winter richting bergachtige gebieden gaat het echter sterk aangeraden om banden te monteren die geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Als je in winterse omstandigheden met zomerbanden rijdt, loop je het risico dat je niet over de juiste uitrusting beschikt, wat in sommige gevallen gevaarlijk kan zijn.

Ontdek het verschil tussen zomer- en winterbanden.

Wat zegt de wet over winterbanden?

Je kunt zelfs in de zomer op winterbanden rijden. Legaal gezien is er geen probleem (behalve als het gaat om spijkerbanden, maar die zijn zowel 's zomers als 's winters in Nederland en België verboden), maar je banden zijn niet aan de weersomstandigheden aangepast. Een winterband zal sneller slijten bij warm zomers weer en dus sneller in prestaties afnemen.

Let op: vanaf najaar 2021 zijn winterbanden verplicht in bepaalde Franse regio's, vooral in de berggebieden. Ga altijd goed voorbereid op reis!

Lees de voorzorgsmaatregelen die je met winterbanden moet nemen.

Hoe lees en interpreteer je de verschillende markeringen op een band?

Op de zijwand van een band zijn talrijke opschriften of markeringen aangebracht die informatie verschaffen over de afmetingen, het draagvermogen en de snelheidsindex, en de technische en reglementaire markeringen.

Leer de markeringen op je band te ontcijferen.

FAQ: hoe koop ik mijn banden op rezulteo?

Hoe kies je je banden op de rezulteo website?

Maak allereerst de keuze om te zoeken op bandenmaat, -merk of automodel. Vergelijk de verschillende modellen en de prestaties van de banden en verfijn je zoekopdracht door gebruik te maken van filters (maat, seizoen, merk, e.d.).

Klik op "Bekijk het aanbod" om de bandenprijzen te vergelijken. Klik op "Nu kopen" als je je keuze hebt gemaakt.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

De prijs die op onze site wordt getoond is de prijs inclusief BTW van Ă©Ă©n band in de gekozen maat. Het monteren en uitlijnen van de banden is niet in de prijs inbegrepen.

Waarom is de prijs op de website van de verkoper niet dezelfde als op rezulteo?

Wij updaten de prijzen op de rezulteo website dagelijks. Het kan echter voorkomen dat een verkoper zijn prijzen verandert, wat een paar uur lang een verschil kan opleveren.

Waarom biedt rezulteo andere belastings- en snelheidsclassificaties dan de eerste uitrusting?

rezulteo stelt goedgekeurde bandenmaten voor die een afwijkend draagvermogen en/of andere snelheidsindex kunnen hebben dan bij de eerste uitrusting van je auto. Deze uitgebreide selectie helpt je om banden te vinden uit een breder productassortiment, met inachtneming van de wettelijke voorschriften, je wensen en je veiligheid.

Het "!" symbool geeft banden aan die compatibel zijn met andere bandenmaten.

goedgekeurde bandenmaten
© rezulteo

Lees meer over hoe je het draagvermogen en de snelheidsindex van je banden kunt wijzigen.

FAQ: hoe kan ik advertentie- en/of affiliate partner worden van rezulteo?

Wat zijn de advertentiemogelijkheden op rezulteo?

Het rezulteo-team bestudeert alle advertentie-gerelateerde aanvragen. Neem contact op met onze advertentiemanager, die u diverse beschikbare advertentiemogelijkheden kan voorstellen.

Wat zijn de affiliate-mogelijkheden op rezulteo?

Laat uw producten, bandenmerken en prijzen opnemen in de zoekresultaten van onze bandenprijsvergelijker! Neem contact op met onze affiliation manager om affiliate partner van rezulteo te worden.