1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronHankook
  4. chevronWinter I*Cept LV RW12
  5. chevron185/75 R16 104R

Eigenschappen

merk
Hankook
model
Winter I*Cept LV RW12
gehomologeerd
N/A
soort auto
Bestelbusje
Rijstijl
Niet van toepassing
Seizoen
Winter
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
ja
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
nee
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

  • Band voor bestelbusjes met uitstekende prestaties bij winterweer.
  • Mobiliteit gegarandeerd op besneeuwde wegen.
  • Verlengde levensduur.

De voor lichte bedrijfsauto’s bestemde winterband Hankook Winter I*Cept LV RW12 kondigt een aanzienlijke verbetering van de prestaties op het gebied van grip, handeling en duurzaamheid aan vergeleken met de RW06.

Winter. De band biedt dankzij de 3D lamellen hoge stabiliteit op winterse wegen. Het remmen wordt verbeterd door de middenblokken met schuine randen voor een vergroot contactvlak.

Handling. Op de besneeuwde wegen worden de drijfkrachten overgebracht door rubberblokken op de schouders en brede dwarsgroeven. De tractie is versterkt door lamellen met tegenoverliggende hoeken op de middenribben. De rechte lamellen vereenvoudigen het optrekken en versnellen op sneeuw.

Duurzaamheid. De Winter I*Cept LV gaat 9,9% langer mee dan de RW06 dankzij het bredere loopvlak. Deze prestatie wordt tevens mogelijk door de dunne rechte groeven die abnormale slijtage tegengaan. De wangen zijn versterkt om bestand te zijn tegen zijwaartse schokken.

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info