Je hebt de keuze uit talloze mogelijkheden om je autobanden tegen de laagste prijs te kopen: internet, garages, dealers, autocenters en overige bandenspecialisten.

Door Gepubliceerd Op: juni 15, 2021Categorieën: Verkopers en montage585 woorden3 min gelezen
Je banden kopen tegen de laagste prijs: online, bij een autocenter of -dealer of een bandenspecialist
© adobe stock

Bedenk, voordat je banden gaat kopen, wat je behoeften zijn: wil je geadviseerd worden bij je keuze, de montage uit laten voeren, geef je de voorkeur aan aantrekkelijke prijzen? rezulteo begeleidt je bij de keuze van de webwinkel of het verkooppunt om je auto te voorzien van banden tegen de beste prijs. Wil je weten waar je het beste je banden kunt kopen?

Online banden kopen: de goedkope oplossing

Steeds meer consumenten kiezen ervoor hun banden online te kopen. Gezien de bodemprijzen is dit natuurlijk niet verwonderlijk. Op internet zijn banden tot 30% minder duur dan in de verkooppunten of bij de autodealer. Meerdere webshops bieden zelfs een montageservice aan in één van de talloze bandencentra waarmee ze samenwerken. Een optie die de taak voor automobilisten vereenvoudigt.

Is het kopen van banden via internet de voordeligste oplossing?
© pxhere

Noteer, alvorens via je computer je banden tegen de beste prijs te kiezen, de juiste maat van je banden! Twijfel je tussen meerdere bandenmerken? Als je je banden online via rezulteo uitzoekt, krijg je wellicht geen persoonlijk advies van een verkoper. Maar je kunt dankzij de gepubliceerde tests wel de prestaties van de diverse banden met elkaar vergelijken.

Voor verder advies, staan we je graag via Facebook of per e-mail te woord.

Banden kopen bij de autodealer: deze verzorgt alles!

Je tot een autodealer of een erkende garage wenden is uiteraard de eenvoudigste oplossing om banden te kopen. Deze professional die je auto goed kent, heeft je vast al op de hoogte gesteld dat je binnenkort je banden moet vervangen. Je hoeft alleen nog maar in te stemmen dat de garage de banden bestelt en de montage en het uitlijnen uitvoert.

Bij een voor je merk auto erkende garage zal de rekening al snel flink oplopen. De autodealer biedt vaak maar een beperkte bandenkeuze en geeft de voorkeur aan specifieke modellen met het logo van de autofabrikant. Check wel of deze banden geschikt zijn voor je rijgedrag en je weggebruik. 

Je autodealer biedt nuttige adviezen om de beste keuze te kunnen maken. Je moet niet over het hoofd zien dat hoewel de banden duurder zijn dan op internet, je op hoogwaardige reserveonderdelen en service kunt rekenen.

Banden kopen in een autocenter: aanvullend onderhoud

Autocentra, zoals Kwik-Fit, hebben talloze over het land verspreide vestigingen. Je vindt er altijd wel één in de winkelzone bij je in de buurt om nieuwe banden te kopen. Deze centers bieden over het algemeen de meest bekende bandenmerken aan zonder een groot assortiment te hebben.

Het voordeel van deze autocenters is dat je bij het banden wisselen tevens je olie kunt laten verversen of je schokdempers kunt laten vervangen. Autocenters hebben daarnaast regelmatig aanbiedingen voor het kopen van banden tegen de beste prijs of voor overige services. 

Ze voeren het algemene onderhoud van elk type auto uit.

Banden kopen bij een specialist: adviezen op maat

Als je een bandenspecialist zoekt om banden te kopen zonder je te vergissen, bieden centers zoals Euromaster een brede keuze bandenmerken en regelmatige acties voor knalprijzen. Je bent er zo zeker van banden te kopen tegen de beste prijs.

Hun troef? Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij je keuze met op je behoeften toegesneden adviezen. Ze hebben daarnaast ook een service-aanbod ontwikkeld en bieden zo dezelfde diensten als autocenters. 

Banden vergelijken en kopen

Of je nou voor een webshop of een verkooppunt kiest, je vindt vast en zeker de juiste band tegen de beste prijs. Denk eraan om eerst de banden met elkaar te vergelijken op rezulteo. Raadpleeg tevens alle lopende aanbiedingen en acties voor je bandenmaten.

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel