1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronMichelin
  4. chevronPilot Sport 4 Suv
Pilot Sport 4 Suv
Michelin

Autoband Michelin Pilot Sport 4 Suv

Zomer
Pilot Sport 4 Suv
Michelin

Autoband Michelin Pilot Sport 4 Suv

Zomer
Premium
83
rezulteoSCORE
83
rezulteoSCORE
Premium
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Toon meer banden Michelin
chevron

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
10 / 10
Remmen op nat wegdek
10 / 10
Grip op nat wegdek
10 / 10
Aquaplaning
9.8 / 10

Besparing

niet beoordeeld
Duurzaamheid
niet beoordeeld
Brandstofbesparing
6.6 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
6.5 / 10
Wegligging
9.5 / 10
Rolgeluid
6.6 / 10

Eigenschappen

merk
Michelin
model
Pilot Sport 4 Suv
gehomologeerd
N/A
soort auto
AWD
Rijstijl
Sport
Seizoen
Zomer
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
nee
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
ja
Directioneel
nee
Velgbeschermer
ja
Seal
nee

Omschrijving

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV: EEN VOOR IEDEREEN BETAALBARE SUV SPORTBAND

De Pilot Sport SUV vervangt de Latitude Sport 3 en maakt gebruik van de laatste innovaties van Michelin en de expertise van de Pilot Sport-reeks die zijn sporen al verdiend heeft. Met deze band wil het Franse merk dé marktleider worden op het gebied van high performance banden voor luxe en sportieve SUV’s.

De technologie ten dienste van rijplezier

Michelin is een expert als het gaat om sportief rijgedrag. Voor deze nieuwe band heeft de fabrikant meerdere technologieën uit de racesport - en met name de Formule E - toegepast.

Voor het rolvlak koos Michelin voor een asymmetrisch ontwerp. De buitenzone werd ontworpen voor een hoogwaardig prestatieniveau op droge wegen terwijl de binnenzone geoptimaliseerd werd voor natte wegen. De nieuwe compound met functionele elastomeren bevordert de verdeling van het silica in het rubber. Dit verbetert op aanzienlijke wijze de grip van de band op elk type wegdek. De plaatsing van de groeven op het profiel helpt de band zijn stijfheid te behouden en de zijwaartse grip te verhogen.

Dankzij de structuur en de geoptimaliseerde compound, kan de Pilot Sport 4 SUV band tevens het contactvlak aanpassen voor meer handling en een verbeterde grip. Hij is ten slotte uitgerust met een versterkte ‘Dynamic Respons’ gordel van aramide en nylon, voor verhoogde stuurprecisie.

De Michelin Pilot Sport 4 SUV beschikt volgens Michelin over een uitmuntend kilometerrendement dankzij de stijve blokken van het rolvlak en een dubbele karkaslaag voor extra robuustheid.

Wat betreft het design maakt de Pilot Sport 4 SUV gebruik van de zijwanden met ‘Michelin Premium Touch Technology’ met een fluwelen aspect. Een luxe stijl die overeenkomt met de stijl van sportieve SUV’s. De band is daarnaast ook uitgerust met een velgrandbescherming om direct contact met de stoepranden te voorkomen.

Onweerlegbare testresultaten

Michelin heeft voor deze nieuwe SUV sportband een beroep gedaan op het onafhankelijke Duitse testinstituut TÜV SÜD. Deze heeft de Pilot Sport 4 SUV aan talloze tests onderworpen en vergeleken met 6 van zijn concurrenten. Remmen op natte wegen in nieuwe en versleten staat, remmen op droge wegen, snelheid op natte wegen en het kilometerrendement: de Michelin Pilot Sport 4 SUV boekt fantastische resultaten voor al deze criteria.

Op droge wegen heeft hij, bij een snelheid van 100 km/uur, gemiddeld een 1,8 meter kortere remweg ten opzichte van zijn concurrenten. Op natte wegen, heeft de PS4 SUV, i nieuwstaat en bij 80 km/uur, gemiddeld een 3,15 meter kortere remweg dan zijn concurrenten. In dezelfde testomstandigheden maar in versleten staat, heeft hij gemiddeld 5,2 meter minder nodig om te remmen dan de 6 overige geteste banden. Wat betreft de performance is hij 0,96 tot 5,06 seconden sneller dan zijn concurrenten op een nat circuit van 1.050 meter lang. De Pilot Sport 4 SUV verslaat ze ook op het gebied van de duurzaamheid. Deze band kan namelijk 3.800 tot 13.600 meer kilometers mee.

Verkrijgbaarheid

De Michelin Pilot Sport 4 SUV is beschikbaar in 53 bandenmaten voor velgdiameters van 17 tot 23 inch waaronder 18 maten die nog nooit eerder door Michelin zijn aangeboden.

LandBronDatumNummer
  • SEVI BILAGARE03/2020N/A
  • RUAUTOREVIEW05/2020N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info