Type band naargelang jouw voertuig en gebruik: 4x4 banden, ecologische banden, camperbanden, banden voor aanhangers, banden voor oldtimers,...

Welk type banden kies ik?

Welke band past het beste bij jouw auto? Ontdek alle types autobanden die aansluiten op jouw gebruik, of je nu de eigenaar bent van een aanhangwagen, een camper, een caravan of een prachtige oldtimer. Leer ook hoe je de diverse profielen kan onderscheiden: symmetrisch, asymmetrisch en directioneel. Als je milieubewust bent, zijn ecologische banden wellicht een goede keuze voor jou. Rijd je in een jeep? Vind dan hier de geschikte 4x4 banden!

Markering-band-aflezen

Een autoband lezen: alle markeringen op de zijwand van een band ontcijferen

Ben je op zoek naar uitleg over de bandenmaat op de zijwand van autobanden? Met onderstaande informatie kun je de markeringen op de wang van je band gemakkelijk ontcijferen. Alles over bandenmaten, draagvermogen, snelheidsindex en andere codes op autobanden zijn duidelijk uitgelegd.

Winter- en zomerbanden: de verschillen die je moet kennen

Wat is het verschil tussen winterbanden en zomerbanden?

Welke band is geschikt voor jouw voertuig, jouw gebruik en het klimaat waarin je rijdt? Moet je elk seizoen banden wisselen of kun je met winterbanden in de zomer rijden en andersom? Wij sommen de verschillen en de voor- en nadelen op tussen zomerbanden en winterbanden.

Banden voor elektrische auto’s

Banden voor elektrische auto’s

Elektrische voertuigen (EV) blijven in populariteit stijgen volgens de cijfers van de Bovag, RDC en de vereniging RAI. D...

Groene banden: zuiniger rijden en minder vervuilen.

Groene banden: zuiniger rijden en minder vervuilen

Wens je het milieu te beschermen of simpelweg minder brandstof te verbruiken? Dan zijn groene banden je op het lijf geschreven. Deze ecologische en uiterst zuinige banden stellen je in staat het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot te verlagen. Maar presteren ze even goed als klassieke banden, met name op het gebied van de grip en de slijtage? Kom hieronder alles te weten over groene banden.

diverse-types-banden

De verschillende typen autobanden

Wil je meer weten over de verschillen tussen diverse autobanden maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dat is niet verwonderlijk, aangezien er behoorlijk wat categorieën bestaan. Er zijn banden voor elk seizoen, voor elk type auto, voor elk soort gebruik...

Welke banden zijn het meest geschikt voor kampeerbusjes en campers en bieden gedegen prestaties bij lange ritten?

Campers en kampeerbusjes: hoe vind je de juiste band?

Kampeerbusjes en campers zijn uiterst populair vanwege het gevoel van vrijheid dat ze uitdragen. Eropuit trekken met een...

4x4-autoband-voor-jeeps

Welke 4WD band voor je terreinwagen?

Rijd je in een terreinwagen en vraag je je af welke 4WD banden je het beste kunt kiezen? Er bestaat een specifieke band voor elk soort gebruik! Lees meer over de diverse categorieën 4WD banden en waar je op moet letten bij de montage.

symmetrisch_asymmetrisch_directioneel

Symmetrische, asymmetrische of directionele banden?

Sta je op het punt om autobanden te kopen, maar heb je geen idee welk profiel je het beste kunt kiezen? Je kunt namelijk kiezen tussen een symmetrisch, asymmetrisch of directioneel profiel en deze keuze is van invloed op de prestaties van de banden. Hieronder vind je alle specifieke kenmerken voor elk profiel zodat je de juiste keuze kunt maken, rekening houdend met jouw auto en jouw gebruik.

Gerelateerde artikels